hoe beginnen en starten met creatine tips

Hoe beginnen met creatine

Hoe beginnen met creatine monohydraat voedingssupplementen

Als je overweegt om creatine als supplement te gebruiken, zijn hier enkele stappen om mee te beginnen:

Onderzoek en begrijp creatine 

Leer meer over wat creatine is, hoe het werkt en wat de mogelijke voordelen en bijwerkingen zijn. Raadpleeg betrouwbare bronnen zoals wetenschappelijke studies, je kan hier ook blogs over vinden op onze website.

Overleg met een professional voor het gebruik van creatine

Wij kunnen je hier algemeen advies in geven, of creatine geschikt is voor jou en aansluit op je doel.

Kies het juiste type creatine

Er zijn verschillende vormen van creatine op de markt, zoals creatine monohydraat, creatine ethyl ester, creatine hydrochloride, enz. Creatine monohydraat is de meest onderzochte en gebruikte vorm, en wordt over het algemeen als veilig en effectief beschouwd. Het is meestal ook de meest betaalbare optie.

Bepaal de juiste dosering creatine

De aanbevolen dosering voor creatine monohydraat is meestal een oplaadfase van 20-25 gram per dag gedurende 5-7 dagen, gevolgd door een onderhoudsfase van 3-5 gram per dag. Sommige mensen geven er echter de voorkeur aan om direct met de onderhoudsdosis te beginnen zonder een oplaadfase. Het is belangrijk om de aanbevelingen op het productetiket te volgen of advies in te winnen bij een professional.

Ons advies is geen oplaadfase doen. Dit is een marketingtruck van veel webshops waardoor je pot eerder leeg is.

Timing en gebruik creatine

Creatine kan op elk moment van de dag worden ingenomen, maar veel mensen geven er de voorkeur aan om het direct voor of na de training in te nemen. Het kan worden gemengd met water, vruchtensap of een eiwitshake (Whey Protein, Whey Isolate of Vegan Protein). Zorg ervoor dat je de instructies op het productetiket volgt.

Blijf gehydrateerd tijdens het gebruik van creatine

Het is belangrijk om voldoende water te drinken terwijl je creatine gebruikt. Creatine kan vocht vasthouden in de spieren, dus hydratatie is essentieel om uitdroging te voorkomen.

Combineer creatine met een geschikt trainingsprogramma

Creatine is geen wondermiddel en levert de beste resultaten op als het wordt gecombineerd met een passend trainingsprogramma. Zorg voor een goede weerstandstraining en/of sportprestaties om het potentieel van creatine te maximaliseren. Wij hebben hiervoor de trainingsschema bundel of een gratis trainingsschema bij het advies.

Onthoud dat de effecten van creatine kunnen variëren tussen individuen, en het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben.

Creatine kopen

En natuurlijk, als je creatine wilt kopen hebben wij zuivere en betrouwbare creatine.